За гимнастиката - ELI GYM

 КЛУБ ПО СПОРТНА ГИМНАСТИКА ЕЛИ ГАШ 

Отиване към съдържанието

Главно меню:

За гимнастиката

ПОЛЗИ ОТ РЕДОВНИ ЗАНИМАНИЯ С ГИМНАСТИКА ЗА НАШИТЕ ДЕЦАДецата се възползват от активния начин на живот и участват във всеки спорт. Специалистите  по педиатрия вярват, че участието в организирания спорт дава шанс на младите хора да увеличат своята активност и да се развият социално и физически. Те добавят, че гимнастиката е една от най-всеобхватните програми за упражнения за начина на живот, включващи сила, гъвкавост, бързина, баланс, координация, власт и дисциплина. Независимо дали се занимават с гимнастика за развлечение или с състезателен отбор, уменията, които се изучават в гимнастиката, могат да допринесат за цялостното развитие на детето.

                                   

Общо здраве

Заниманията  с гимнастика помагат на децата да станат физически активни и да останат здрави и здрави. 
Участието във всяко упражнение значително намалява риска от затлъстяване, сърдечни заболявания и диабет в зряла възраст. 
От 2010 г. едно от три деца в България е с наднормено тегло, а Съветът на федерацията  по физическа активност  и спорт твърди, 
че "насърчаването на умерена и енергична физическа активност сред младите хора е важно", тъй като навиците се изграждат от детска до  зряла възраст.
 Редовното участие в гимнастиката може да научи децата как да живеят здравословно и да останат въвлечени в спорта, докато растат.

Социални придобивки

Тренировките по  гимнастиката могат да помогнат на децата да спят по-добре и да им даде умения да се справят по-добре с физическите и емоционалните предизвикателства в живота. 
Участието в редовни тренировки по гимнастика осигурява на малките деца възможността да общуват с хората на тяхната възраст, да работят в екип и да се ангажират с възрастни.
 Академията по гимнастика  също вярва, че гимнастиката дава възможност на децата да научат на  социални умения, като слушане, следване на упътвания, редуване, мълчание и зачитане на другите. 
Децата също се забавляват, срещат се с нови приятели и се учат на независимост.Ангажимент и дисциплина

Предизвикателният характер на гимнастиката изисква ангажираност и концентрация. Структурата на уроците по гимнастика учи децата,че  трудната работа и  положените усилия винаги   се отплащат. 
Позитивните преживявания в гимнастиката могат да изградят увереност чрез постижения и илюстрират на децата, че ангажираността им със спорта им е от полза.
 Правилата и кодексите за поведение в гимнастиката помагат на децата да научат значението на правилата за безопасност , спортен дух, спортсменство  и  уважение към съотборниците. Моторни умения, координация и баланс

Гимнастиката помага на децата да изградят редица моторни и координационни умения и подпомага развитието на добро чувство за координация на тялото. 
Младите гимнастици   се научават да използват различни части от тялото си по различен начин. 
Заниманията с  гимнастика развиват информираността, контрола и координацията на тялото, което може да бъде полезно за други физически дейности, спорт и в ежедневието.Сила

Гимнастиците са известни със своето отлично съотношение на здравина към теглото. 
Тренировките по  гимнастика от най-ранна възраст могат  да помогнат за изграждането на основите на добра мускулна сила, издържливост и сила. 
Според Международната гимнастическа федерация, гимнастиците стават по-силни чрез редовно обучение, което спомага за развитието на тънки, тонизирани мускули, подобрен баланс и по-добра поза.
Назад към съдържанието | Назад към главното меню